Over Bijma

De afgelopen 15 jaar heb ik als online Project Manager en PSM 1 gecertificeerd Scrum Master een zeer gevarieerd en uitgebreid track record opgebouwd in complexe (online) trajecten met backend en business koppelingen, infrastructuur gerelateerde aspecten en diepgaande concept & design trajecten.

In mijn werkzaamheden ben ik gewend om mijn diepgaande inhoudelijke kennis van online techniek, marketing en project methodieken te combineren met een effectieve vorm van communiceren, waardoor ik eenvoudig bruggen sla tussen business wensen en online realisatie mogelijkheden. Hierdoor ben ik tevens in staat teams te begeleiden en te motiveren om oplossingen te creëren voor complexe vraagstukken en worden mijn verantwoordelijkheden vaak uitgebreid tot Consultant, Business Analist of Product Owner in projecten.

Ik heb ruime ervaring in het managen van projecten in zowel de klassieke Prince 2 als Agile omgeving. Zo heb ik bijvoorbeeld bij Macaw Scrum als projectmethodiek geïntroduceerd en voor diverse opdrachtgevers mensen gecoacht in de transitie van Prince 2 naar Scrum, of juist een brug geslagen tussen omgevingen waarin de projectmethodieken wisselend werden gebruikt.

Recentelijk heb ik diverse grote online projecten opgeleverd en door-ontwikkel trajecten begeleid voor o.a. Aviva Solutions, Hiscox USA, Eneco en recentelijk de introductie van Private Lease Online bij Volkswagen Pon Financial Services. Daarnaast ben ik 2,5 jaar verantwoordelijk geweest voor de doorontwikkeling van het e-commerce platform met 15 retail webshops voor Macintosh Retail Group, mede o.b.v. Scrum.