40 websites Kinderopvang Compagnie
namens Channel Affairs

In opdracht van Channel Affairs heb ik de realisatie van ruim 40 websites begeleid voor Kinderopvang Compagnie. Dit project betrof het traject van Concept tot realisatie in WordPress, waarbij iedere vestiging van KOC een eigen website kreeg.

Kinderopvang Compagnie uit Amsterdam (KOC) – onderdeel van Catalpa – is een van de grootste aanbieders van kinderopvang in de regio Amsterdam. Zij gaven opdracht aan Channel Affairs om een concept te ontwikkelen waarbij alle 40+ locaties een eigen website zouden krijgen, met eigen identiteit, maar ook duidelijk herkenbaar KOC.

Samen met Ralf Mitsch is een concept uitgewerkt waarbij er een centraal ontwerp is, met flexibele keuze van kleur, logo, lettertype en website achtergrond. Jona Burgdorffer bedacht het technisch concept om alle sites via WordPress te ontsluiten, waarbij met templates en keuze menu’s iedere vestiging eenvoudig zijn website kan aanpassen en inrichten.

De technische realisatie vond plaats door een ontwikkelteam in India. De WordPress websites bieden naast de visuele mogelijkheden, tevens modules om foto’s, Twitter feeds, agenda’s en nieuwsberichten te plaatsen. Alle websites bieden tevens toegang tot een besloten gedeelte voor ouders.

Naast het inhoudelijk aansturen van alle teamleden was ik tevens nauw betrokken bij de online consultancy bij Kinderopvang Compagnie en heb ik manuals geschreven en instructie video’s gemaakt over het beheer van de website welke via een besloten YouTube kanaal als trainingsmateriaal te raadplegen zijn.

De eerste websites zijn in januari 2011 live gegaan, waarna medio maart de 40e website in de lucht ging.