Deutsche Bank Portal en Forms implementatie
namens Backbase

In opdracht van Backbase heb ik Deutsche Bank begeleid als project / programma manager bij de ingebruikname van Backbase’ volledige product suite: Portal, Forms en CMS. Met een pilot implementatie die startte in België is het project daarna verder uitgerold naar diverse Europese landen.

De eerste fase van het project betrof het begeleiden van Deutsche Bank België en haar partners als consultant bij het ontwikkelen van een nieuw Concept & Design voor de online banking website.

Samen met de Backbase architecten was ik nauw betrokken in de begeleiding van implementatie partner ACI bij het opstellen van de Architectuur en Technische Ontwerpen en vervolgens de implementatie van Backbase Portal, Forms en CMS.

Conform het business model van Backbase lag de eindverantwoordelijkheid van de implementatie bij de implementatie partner(s) van Deutsche Bank en zorgde ik op programma niveau voor de juiste ondersteuning en leverde Backbase Expert Services voor technische ondersteuning.

Na de eerste pilot implementatie in Brussel groeide het project verder uit naar diverse Europese landen, waarbij GFT uit Spanje de implementatie partij was voor verdere uitrol van de Backbase suite.

Het project verkeerde december 2012 in de eindfase voor in productie name, gepland voor medio Q1 2013.