Deutsche Bank Portfolio Manager
namens Backbase

Namens Backbase heb ik de realisatie van de Deutsche Bank Portfolio Manager (DbPM) begeleid. DbPM is een custom-built applicatie gebaseerd op het .NET / Ajax core-platform van Backbase.

De portfolio manager biedt online inzage in de kapitaalopbouw van klanten van Deutsche Bank in België volgens het LPG pirincipe: Liquidity, Protect, Growth (Liquiditeiten, Bescherming en Groei). Middels dit principe adviseert Deutsche Bank haar klanten om vooraf besproken doelstellingen te behalen. De klant heeft een gedetailleerde en eenvoudig te begrijpen inzage in zijn/haar kapitaalopbouw, performance, cash-flow en transacties.

Het project – welke deels op locatie in Brussel is uitgevoerd – is in twee fases opgeleverd: De eerste fase is conform het originele ontwerp gerealiseerd, waarna een uitgebreide usability test is uitgevoerd in samenwerking met enkele klanten van Deutsche Bank in België. Naar aanleiding van deze resultaten is de Portfolio Manager verder verbeterd en is de tweede release uiteindelijk medio juni 2011 live gegaan.

Thanks Erik,
I really appreciate the details of progress report & attention you have to our considerations.

Xavier Denis
Business Analyst – Deutsche Bank Belgium