sr. Project Manager & Team Lead
voor Macaw

In dienst van Macaw heb ik als sr. Project Manager diverse SharePoint implementaties begeleid. Hierbij heb ik SCRUM als de geprefereerde projectmethode geïntroduceerd. Daarnaast heb ik als Team Lead gefunctioneerd voor de Concept & Design afdeling.

Naast de separaat uitgelichte projecten voor Macaw heb ik diverse andere SharePoint implementatie trajecten begeleid van presence websites en besloten omgevingen. Dit waren projecten voor klanten als Friesland College, Vidomes, TMO Modemanagement en De Brauw. Bij de implementaties werd ook regelmatig maatwerk geïntegreerd, zoals een verrijkingsapplicatie voor het beheer van de opleidingendatabase van het ROC Friesland College.

SCRUM

Tijdens mijn eerste SharePoint implementatie traject bleek de toen binnen Rich Internet Solutions (RIS) gehanteerde waterval methode erg onpraktisch. Gezien mijn eerdere positieve ervaringen heb ik bij het eerstvolgende project de Agile projectmethode SCRUM geïntroduceerd. Voor de toch wel typische implementatie van SharePoint websites bleek dit de meest geschikte methode te zijn en goed aan te sluiten bij de klantbehoeftes gedurende de trajecten. Sindsdien is het de geprefereerde project methodologie gebleken binnen RIS.

Team Lead Concept & Design

Naast mijn werkzaamheden als project manager fungeerde ik tevens als Team Lead van de leden van het Concept & Design team. Waar eerder projecten rücksichtloss werden ontworpen, heb ik, gebaseerd op de RUP methode, een voor SharePoint WCM trajecten uitgekiend Concept & Design proces uitgewerkt. Met een detail uitwerking van Analyse – Concept – Elaboratie fases is uiteindelijk de RIS Menukaart ontwikkeld.