ING Forms implementatie
namens Backbase

In opdracht van Backbase heb ik binnen het project Multi Channel Forms voor ING de implementatie en upgrade naar Backbase Forms 5 begeleid. De upgrade kende een doorlooptijd van 8 maanden.

Met Backbase Forms heeft ING gekozen voor de implementatie van Forms software waarbij de business in control is. Business analisten en managers van ING kunnen zelf formulieren modelleren en publiceren, zonder dat daar voor ieder nieuw formulier IT effort voor nodig is.

ING heeft het project Multi Channel Forms opgestart, zodat met de Backbase Forms software Open Internet (www.ing.nl), Kantoren en het Call Center met eigen vormgeving en eigen functionaliteit formulieren kunnen ontwikkelen. Forms is hierbij geïntegreerd met diverse back-end systemen van ING, waardoor bijv. gegevens die al bij ING bekend zijn, vooraf ingevuld worden en de gebruiker of klant dit niet iedere keer zelf hoeft in te voeren.

Naast de implementatie en upgrade van Backbase Forms 4 naar Forms 5 betrof het project tevens de implementatie van styling elementen en functionele Forms onderdelen. Gedurende ruim 13 maanden zijn deze n.a.v. usability onderzoek op continue basis uitgebreid en verbeterd.