New York Pizza – Mobiele site
namens Virtual Affairs

In opdracht van Virtual Affairs heb ik het design en de realisatie van de mobiele website voor New York Pizza begeleid. Het ontwerp is afgeleid van de reguliere website, maar geoptimaliseerd voor verschillende mobiele telefoons.

Als Project Manager was ik verantwoordelijk voor de ontwerpfase op locatie Amsterdam van Virtual Affairs. Hierbij leverde ik tevens consultancy aan New York Pizza. Hierbij is gekozen voor het concept van een mobiele website en niet voor de realisatie van een iPhone applicatie. De voornaamste reden was dat New York Pizza direct een zo’n groot mogelijk bereik wilde realiseren en zich niet alleen wilde richten op iPhone gebruikers om snel en eenvoudig een ‘freaking fresh’ pizza te bestellen.

Het ontwerp van de mobiele website is dan ook afgestemd op verschillende devices. Zo zijn er specifieke lay-outs voor Android, iPhone en Blackberry toestellen.

De realisatie vond plaats door de mobile developers van Virtual Affairs op de locatie in Sofia, Bulgarije. De mobiele website is in juni 2010 in gebruik genomen.