Private Lease Online
voor Volkswagen Pon Financial Services

Voor Volkswagen Pon Financial Services heb ik als Project en Programma Manager de realisatie van Private Lease Online begeleid: Het configureren en direct aanvragen van Private Lease op VW.nl.

Het project kende diverse uitdagingen. Ten eerste de Prince 2 procesinrichting bij VWPFS vs. de Agile procesinrichting bij Volkswagen Pon. Hierbij heb ik mijn jarenlange ervaring met zowel Prince 2 als SCRUM in kunnen zetten om de organisaties aligned te krijgen, zodat conflicten en vertragingen konden worden voorkomen.

Naast VWPFS waren er 9 partijen betrokken bij de totstandkoming van het project: van realisatie, design tot online marketing. Door het gezamenlijk commitment op de deadline ontstond er een can-do sfeer in het project, waarbij issues op een pragmatische manier werden benaderd en opgelost. Hierdoor is een zeer effectieve projectstructuur ontstaan.

Mede gedwongen door de strakke deadline, heb ik het advies uitgebracht om niet een custom ontwikkeld aanvraag-formulier te realiseren, maar een Business Rule Engine in te zetten (Blueriq) welke via modelleren het aanvraagformulier kan creëren, inclusief business rules van het acceptatie proces. De inzet van Blueriq heeft de ontwikkel, test en acceptatie periode aanzienlijk verkort, wat een essentiële bijdrage heeft geleverd aan het behalen van de gestelde deadline.

Het behaalde resultaat is uniek in Nederland: Tijdens het configureren van een Volkswagen Up! real-time kunnen zien wat de actuele Private Lease prijs is, en deze online kunnen aanvragen, waarbij pre-acceptatie geautomatiseerd is, inclusief upload van persoonlijke documenten, en de klant via mail op de hoogte wordt gehouden van de voortgang.

Op een later moment is ook AutoAbonnement.nl, met voor-geconfigureerde modellen van Audi, Seat, Skoda en Volkswagen, aangesloten op de generieke aanvraagstraat Private Lease.